Förutsägbart, men trivsamt ändå

Varning! Detta inlägg kan innehålla spoilers.

Finns inte på kartan - Carin Hjulström

Det är verkligen inte speciellt svårt att lista ut hur det ska gå i den här boken. Journaliststudenten Frida är nästan ihop med coole Peter. Åtminstone på nätterna. Dagtid är han inte lika noga med att visa att de hör ihop. Men det här ska nog ändras under praktiken. Hoppas Frida.
.
Men så blir det förstås inte. Peter hamnar på Aftonbladet, en av de mest önskade praktikplatserna, medan Frida hamnar på lokalredaktionen i Bruseryd. Då tycker Peter att det är lika bra att de gör slut. Förstås.
.
Då ska vi se. Hur många tror att det kommer att gå jättebra för Peter? Nej, just det. Såklart gör han bort sig. Medan Frida lyckas engagera hela bygden när hon upptäcker att Bruseryd inte längre kommer att finnas med på telefonkatalogens kartblad. Nu börjar kampen för att åter bli fler än 100 innevånare.
.
Det finns verkligen inte någonting som överraskar mig i den här boken. Men det gör ingenting alls. Det lunkar på tryggt och trevligt som en ungdomsbok. Klart att det går bra för Frida. Klart att hon kommer till insikt om vilken tönt Peter är. Klart att hon lyckas få människor att förändra sina liv. Det är en historia enligt feelgood-mallen på alla sätt. Men det gör ingenting. För det var precis vad jag ville läsa just nu. Nästan perfekt matchning en förkyld och kall helg i soffan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback