I stort sett smaklös

Jag har ingen smak.

Trots att jag har läst i stort sett oavbrutet sedan jag stavade mig igenom min första bok om Dock-Lisa, så har jag inte utvecklat någon speciell smak. Jag läser fortfarande nästan allt. Deckare och nobelpristagare blandas med fantasy och fackböcker på mitt sängbord.

Jag gillar böcker, helt enkelt.

Men några tendenser kan jag se. Jag har svårt för ryssar, men gillar sydamerikaner. Jag läser inte memoarer, men älskar reportageböcker. Jag läser lika gärna på engelska som på svenska, men kan inte ens stava mig igenom en pixi-bok på franska. Trots att jag tvingades studera det i fyra år. Ett totalt misslyckande för skolväsendet, där.

Snart borde jag väl skriva om en bok. Men det får vänta lite till.


Gemen och verserad

Har ni sett de där läs-dagböckerna där man kan skriva in vilka böcker man läst och vad man tycker om dem? En sådan funderade jag på att köpa.
Men varför?
Jag kan ju lika gärna skriva en blogg. Det sparar papper, om inte annat. Har jag tur så kanske jag kan få några tips från andra boknördar.
För jag är en sådan! Absolut. Det råder inget tvivel om saken. Jag är ett ufo som ofta missar min hållplats när jag läser något bra, eller något dåligt, eller något roligt, eller irriterande, eller...

Jag läser. Det är definitionen på min person. Kanske inte den jag drömde om när jag var ung. Men ändå. En läsare. Det är vad jag blev. Värre saker kunde jag ha råkat ut för.

Så, där har vi bloggens ämne - böcker.

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!