Det stora vemodet rullar in...Det var ju ingen vanlig förkylning jag hade fått när jag skrev senast för mer än två månader sedan. Det blev en riktigt jobbig lunginflammation som däckade mig totalt. Och vad kan passa bättre när man är riktigt sjuk än en fantasyserie? Inte mycket om ni frågar mig.

Fem böcker, alla i klar tegelstensklass, som nu är utlästa. Två månaders konstant kvällssällskap är nu borta. Det hade väl varit okey om histoiren hade varit avslutad. Men det är den långt därifrån. Författaren håller fortfarande på med nästa del. Det har han tyvärr gjort sedan 2005. Fatta vemodet! Det känns som att bli dumpad.

Visserligen har HBO gjort serie av den första boken och snart börja på Canal+. Men vad hjälper det mig? Jag vill inte se den. Jag vill ha fortsättningen. Nu! I tv-bilagan beskrevs den som en blandning av Sagan om ringen och Sopranos. Det är faktiskt inte någon speciellt dålig beskrivning. De rena fantasyinslagen är förhållandevis få. Det finns visserligen drakar och jättar och trolldom, men de driver inte alls historien. Istället är det politik, krig och intriger som för handligen framåt, tillsammans med ett riktigt roligt persongalleri, förstås.

Det här är ta mig fan sista gången jag påbörjar en serie som författaren inte har avslutat. Hur ska jag nu kunna somna på kvällarna?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback