Tre favoritgenrer

I dag blir det stora gester. Inte enstaka böcker utan hela genrer på en gång. Tre saker jag gillar att läsa alltså. Som vanligt har jag hämtat detta hos Lyran.
.
1. Skräck
Sedan jag var liten och ständigt tvingade min stackars pappa att berätta nya spökhistorier har jag gillat att bli skrämd. Tyvärr är det inte mycket som skrämmer mig nu för tiden, men jag slutar aldrig att hoppas. Därför plockar jag gång på gång upp nya skräckförfattare i förhoppningen att drabbas av mörkrädsla och mardrömmar. Och jag blir lika besviken varje gång. Jag blir bara inte rädd längre. Men jag vägrar ge upp. Någonstans finns den säkert - boken som tvingar mig att sova med ljuset tänt och kolla garderoberna innan jag går och lägger mig.
.
2. Gör det själv-böcker
Jag drömmer om att snickra möbler, odla egna grönsaker, baka fantastiska tårtor, sticka, sy, brodera, måla... you name it. Jag älskar tanken på att göra saker med händerna. Tyvärr är jag helt värdelös på att göra saker med händerna. Varje projekt slutar med bitter besvikelse, vad jag än försöker mig på. Men eftersom jag samtidigt är otroligt naiv låter jag inte dessa besvikelser hindra mig från att låna nya böcker om hur man gör saker. En vacker dag kanske jag hittar något som jag klarar av att genomföra.
.
3. Reportageböcker
Det här har jag skrivit om tidigare, det vet jag. Men jag gillar verkligen journalistik när den får ta riktigt mycket plats. Det är kul att få fördjupning och tid att tänka. Framför allt när tidningsartiklarna tenderar att bli allt kortare och mer förenklade för varje år. Färre bokstäver och större bilder tycks vara tidens trend.
Så, det var det...

Kommentarer
Postat av: Lyran

Det där gör det själv-drömmen känner jag igen...

Postat av: Pi

Men det är ju så inspirerande med gör det själv-böcker. Det känns ju nästan som man är igång redan när man står och håller i dem. Att det sedan aldrig blir något av de stolta planerna är ju en helt annan sak. Eller hur?

2010-11-04 @ 13:41:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback