Sydstatskvinnor och rakblad

Jag är ohjälpligt fascinerad av historier som utspelar sig i Sydstaterna. Den tryckande värmen, det sociala regelverket, gamla familjer med stora verandor och white trash i träsktrakterna - allt sätter igång min fantasi.

Vass egg - Gillian Flynn

Boken handlar om journalisten Camille Preaker som skickas tillbaka till sin hemstad för att skriva om ett mord på en liten flicka. Hon reser mycket motvilligt och tas emot av sin minst sagt dyfunktionella familj. Nu träffar hon nästan för första gången sin 13-åriga lillasyster som lever ett underligt dubbelliv. Hemma är hon ett sjukligt omhuldat barn som får vredesutbrott när de specielbeställda möblerna till hennes dockhus inte är exakt som hon vill ha dem. Utanför husets väggar är hon den ledande tonåringen som spelar på sin sexualitet, tar droger och terroriserar svagare ungdomar.

Att någonting är seriöst fel även med Camille är tydligt. Hennes kropp är täckt av ord. Ord som talar till henne i olika situationer när ärren efter de vassa verktygen bränner till.

Det här var en deckare i min smak. Otäck i flera olika nivåer. Att det inte finns några dystra medelålders manliga poliser, gör den inte på något sätt sämre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback